top of page
Vyhledat

Mezinárodní Marxistická Univerzita 2022: Myšlenky, které změní svět!

Aktualizováno: 11. 4. 2022

Svět je v období hluboko zakořeněné krize. Kapitalismus a jeho zastánci nebyli doposud schopni vyřešit všudypřítomné problémy dělnické třídy. Jenom myšlenky marxismu poskytují vysvětlení a cestu ven z této propasti. Z tohoto důvodu vám s hrdostí oznamujeme naše pořadatelství Mezinárodní Marxistické Univerzity 2022, což bude čtyřdenní online událost tvořená Mezinárodní Marxistickou Tendencí, určená k diskusi základních myšlenek marxistické teorie, a jejich způsobu využití ke změně světa.




Od 23. do 26. července se světoví revolucionáři sejdou na sérii 14 online debat na témata pokrývající tři pilíře marxistické teorie: revoluční filozofie dialektického materialismu, Marxův pohled na kontradikce kapitalismu a Marxistický přístup k dějinám, tedy historický materialismus.


Také budou do diskuzí zahrnuta témata Marxismu a umění, které představí editor marxist.com Alan Woods, Španělské dobývání Ameriky, Evropské revoluce roku 1848, filozofie osvícenectví, Marxistické vysvětlení inflace a mnohem víc!


Bude se jednat o vskutku mezinárodní událost, při které budou tyto diskuze simultánně překládány do několika jazyků, jako jsou španělština, francouzština, němčina, italština, portugalština, urdština, čínština a arabština. Okolo 6000 lidí se zúčastnilo minulé Mezinárodní Marxistické Univerzity v roce 2020 a nyní, v důsledku dramatických událostí, které se od té doby odehrály, se počítá s účastí ještě vyšší.


Ve světě, který se zdá čím dál tím víc chaotický a zmatený, nebyl nikdy lepší čas ke studiu revolučních myšlenek vědeckého socialismu. Náš hlavní cíl není jenom světu porozumět, ale také ho změnit!


Přihlaste se k MMU 2022 >ZDE<

514 zobrazení
bottom of page