top of page
Vyhledat

Veganství, příroda a marxismus, to je akce „Není nám to jedno !“ (Reportáž)

Aktualizováno: 17. 3. 2019



V sobotu 25. června se v prostorách galerie Tranzitdisplay konala akce pod názvem ,,Není nám to jedno“. Na této akci pořádané Marxistickou alternativou probíhaly přednášky a následné diskuze na témata související s vegantsvím, životním prostředím a dopady současného systému na náš ekosystém.

V horkém červnovém dni spousta lidí ocenila příjemně chladné prostředí galerie a všichni si pochutnali na slaném i sladkém a samozřejmě veganském občerstvení. A pro ty, kteří měli zájem vědět víc, byly na akci za dobrovolný příspěvek distribuovány materiály IMT.

Kolem druhé hodiny se všichni účastníci usadili a první z řečníků mohl začít hovořit, a to na téma ,,Charakter a dopady mléčného průmyslu". Po přednášce se v místnosti vznesla spousta dotazů, které byly dostatečně zodpovězeny. Po krátké pauze na občerstvení a doplnění tekutin přišla na řadu další přednáška, tentokrát na téma ,,Geneticky modifikované potraviny a jejich užívání v současnosti". Toto téma vyvolalo spoustu reakcí a rozběhlo bouřlivou diskuzi. I přes náročné vstřebávání informací z předchozích dvou přednášek všichni z posluchačů vydrželi a vyslechli si i třetí přednášku ,,Propojení ochrany přírody s politikou".


Po těchto přednáškách a diskuzích se představil a svůj projekt ,,Veřejná lednice", který upozroňuje na plýtvání jídlem v dnešní společnosti a pomáhá lidem v nouzi, odprezentoval jeho představitel a zakladatel pro Prahu, který s sebou přinesl i propagační materiály projektu.

Protože se celá akce nesla v duchu proti plýtvání jídlem, nikdo z účastněných neodešel hned, ale ještě se všichni sešli u stolku s občerstvením a jídlo, které zbylo, si s sebou účastníci odnesli domů.


A kromě skvělého veganského jídla si posluchačí mohli domů odnést i několik zajímavých poznatků, jako například jaké dopady má každodenní konzumace mléčných výrobků na naše tělo, co mají společného geneticky modifikované potraviny s vysoce jedovatým herbicidem Agent Orange, který byl použit během války ve Vietnamu a spoustu dalších užitečných vědomostí.

Tímto bychom vás chtěli pozvat i na druhý ročník "Není nám to jedno", protože akcí, na kterých se lidé mohou vzdělávat o enviromentalismu a jeho propejení s marxismem, je ve společnosti vždy potřeba.



12 zobrazení
bottom of page